Путін натякнув, що Москва не прийме ідею Макрона про «олімпійське перемир’я»

Володимир путін. фото — тасс

Лідер Кремля Володимир Путін на пресконференції під час візиту до Китаю 17 травня натякнув, що Росія не прийме, запропоновану Емманюелем Макроном, ідею «олімпійського перемир’я».

Деталі: Росіянин заявив, що вважає «дуже правильними» олімпійські принципи, зокрема «олімпійське перемир’я», але одразу ж додав, що «сьогоднішні міжнародні спортивні посадовці порушують принципи Олімпійської хартії, політизують спорт, що є неприпустимим».

Далі Путін поскаржився на те, що російських спортсменів не допустили до Олімпійських ігор із прапором і національним гімном РФ, тоді як від Москви хочуть виконання «правил, які Захід їй диктує».

«Хіба це відповідає якимось елементарним нормам справедливості? Нічого подібного немає. Самі порушують, а від нас вимагають виконання. Дорогі друзі, так ми далеко не заїдемо. Так ніхто й ніколи з таких питань не домовлявся», – підсумував правитель Кремля.

У квітні президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю французьким ЗМІ розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор, та розраховує на сприяння у цьому різних партнерів, зокрема лідера Китаю.

Тоді ж президент України Володимир Зеленський сказав, що не вірить у потенційну реалізацію ідеї Макрона, тому що Росія не буде дотримуватись ніяких обіцянок. Цю ж позицію він нещодавно повторив в інтерв’ю українським журналістам.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *