Російського тренера збірної Казахстану Черчесова оштрафували через недолугий жарт про мову

Тренер збірної Казахстану з футболу росіянин Станіслав Черчесов / Фото: Associated Press

Тренер національної збірної не зрозумів запитання казахстанського журналіста.

Росіянина Станіслава Черчесова, який тренує збірну Казахстану з футболу, оштрафували на 738 400 тенге (близько $1500) за жарт про казахську мову. 

Про це повідомляє казахстанське видання Tengri Sport.

На пресконференції після матчу Ліги націй 13 жовтня, в якому Казахстан програв Словенії з рахунком 0:1, Черчесову поставили питання казахською мовою. 

Росіянин звернув увагу, що журналіст був одягнений у форму французького клубу «Парі Сен-Жермен», і запитав у відповідь: «Ти по-французькому зараз говориш?».

Після цього міністерство туризму та спорту Казахстану звернулося до Казахстанської федерації футболу (КФФ), вимагаючи пояснень цього інциденту.

“Гумор Черчесова, звичайно, виходить за межі. Я особисто переговорив з ним, пояснив актуальність та пріоритет державної мови. Ми провели з ним бесіду, роботу. Йому виставлено штраф», — заявив голова федерації Адлет Барменкулов.

У КФФ раніше повідомляли, що Станіслав Черчесов, який до 2021 року був тренером збірної Росії, нібито з великою повагою ставиться до казахської мови та активно її вчить. Проте його репетитор з казахської мови уточнив, що від кінця червня Черчесов був лише на одному занятті. 

Нагадаємо, раніше російській пропагандистці, заступниці генерального директора «Газпром-медіа» Тіні Канделакі заборонили в'їзд до Казахстану через її заяву про утиски російської мови в цій країні.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *