СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари росіян по Харкову

Служба безпеки затримала інформаторку ФСБ, яка розвідувала локації українських військ на Харківщині.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Затриманою виявилася викладачка одного з місцевих університетів, яку російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці влітку цього року.

«За вказівкою окупантів фігурантка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони», — повідомили співробітники СБУ.

СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари росіян по Харкову

За їхніми даними, особливу увагу жінка звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Також інформаторка відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Отримані відомості вона направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У «звіті» жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

Співробітники СБУ завчасно викрили російську інформаторку, задокументували її злочини і затримали у власному помешканні. Під час обшуку у неї вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами СБУ 16 років в'язниці отримала агентка ФСБ, яка наводила російські ракети С-300 та Х-22 на Харків.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *