Шукаємо дітей: влада Харківщини розповіла про евакуацію з Вовчанська

На Харківщині доводиться розшукувати родини з дітьми у зоні примусової евакуації, потрібно евакуювати ще близько 30 сімей.

Про це у коментарі журналістам сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ще вона (евакуація, — ред.) не завершена. Не хотілося б так казати, але відверто — шукаємо дітей. Той приклад, про який повідомляв керівник Національної поліції в Харківській області, – як знайшли дітей. У нас це не вкладається в голові: як на третьому році повномасштабної війни люди нехтують життям своїх близьких, своїх фактично дітей, наражаючи їх на небезпеку в самому місті Вовчанську, тобто тримаючи всю свою, мовляв, родину. Тому шукаємо, проводимо заходи щодо примусової евакуації”, — сказав Синєгубов.

За його даними, орієнтовно йдеться про ще близько 30 родин із дітьми.

“Орієнтовно, згідно з тим планом, який був, приблизно 30 сімей ми ще маємо вивезти. Однак ця цифра може бути як більшою, так і меншою. Підсумувати ми можемо після повного завершення процесу евакуації. Ми шукаємо, інформації немає, а виявляється, що вони вже виїхали самостійно. А є такі, що вже повертаються, незважаючи на заборону, якимось чином. І є ті, які всередині населеного пункту переїхали з одного місця проживання на інше – до близьких та рідних, до іншого домоволодіння. І доводиться їх виявляти”, — пояснив Синєгубов.

Як повідомлялося, з Вовчанська, де тривають бойові дії, евакуювали трьох дітей, яких переховували батьки. Дівчинку чотирьох з половиню років, хлопчиків 14 та 15 років виявила аеророзвідка 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, військові разом із поліцейськими вивезли дітей із міста.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *