США та Британія ввели ембарго на російські метали

Санкції проти Росії / Фото з відкритих джерел

Заборона стосується металів, які будуть виготовлені після 13 квітня.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів в координації з Великою Британією ввело ембарго на постачання алюмінію, міді та нікелю з Росії.

Відповідне повідомленні було опубліковане на сайті Мінфіну США.

«Нові санкції забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження в Сполучені Штати, а також обмежують використання алюмінію, міді та нікелю російського походження на світових біржах металів», — зазначено у повідомленні.

Таким чином підтверджується заява лідерів G7 щодо скорочення доходів Росії від металів.

«Наші нові заборони на ключові метали, узгоджені з нашими партнерами у Сполученому Королівстві, продовжать націлюватися на доходи, які Росія може заробити, щоб продовжувати свою жорстоку війну проти України», — заявила міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

В свою чергу міністр фінансів Британії Джеремі Хант заявив про необхідність позбавити Путіна спроможності вести незаконну війну проти України.

«Завдяки лідерству Британії в цій сфері наші рішучі дії зі США щодо спільної заборони російських металів на двох найбільших біржах не дозволять Кремлю спрямувати більше грошей у свою військову машину», — заявив він.

У повідомленні вказується, що заборона стосується металів, які будуть виготовлені після 13 квітня. Американські та Британські біржі отримають заборони приймати угоди щодо металів з Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині затримали судно з російськими товарами.

Крім того, ми раніше інформували, що Євросоюз почав підготовку до 14-го пакета санкцій проти РФ.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *