Студенткам Козятинського училища загрожує до 10 років позбавлення волі за жорсткий самосуд над однокурсницею

У Вінницькій області прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно 3-х неповнолітніх учениць Козятинського залізничного училища, які в грудні 2019 в гуртожитку вчинили самосуд над дівчиною, яка вкрала гроші, жорстоко побивши її. Зловмисницям «світить» до 10 років ув‘язнення.

Нагадаємо, студентки у стані алкогольного сп’яніння понад 2 години катували Ольгу, а саме: змушували ставати на коліна, погрожували ножем та врешті решт обрізали дівчині коси. Подруга потерпілої, яка розуміла, що над Ольгою знущаються, була налякана та боялась вийти із кімнати щоб повідомити вихователям чи поліції. Відомо, що зловмисниці “тримали” мешканок гуртожитку у страху та бійки ставались неодноразово. Однак остання подія набула розголосу та в гуртожиток викликали поліцію.

“На момент, коли прибула поліція, Настя та Аня були напідпитку. В однієї 3,5 проміле алкоголю (третя стадія алкогольного сп’яніння), а в другої — більш як 2, при нормі 0,20. Третя дівчина, Ліза, була твереза. Вона піддалася впливу колективу друзів. Дівчина кається і каже, що не розуміє, чому так вчинила. Вона не била, а от коси різати допомагала. Все організувала Настя. Конфлікт серед дівчат виник ще задовго до цього. Оля вкрала в Насті гроші з картки — 1700 гривень. Заяву не писали, але вона практично вже все віддала. Тієї ночі Настя прийшла на . Потім підійшла Аня та Ліза”, – розповідає начальник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній .

Як повідомляють у поліції, на нетверезих студенток склали протоколи за хуліганство та за непокору. Оскільки, зловмисницям 17 та 16 років, то вони являються осудними. Ольга потрапила до лікарні.

Жодної інформації щодо покарання вихователів за “нездорову” атмосферу в гуртожитку немає. Зазначається, що двоє дівчат є сиротами й знаходяться на повному державному забезпеченні. Тож займатись їх вихованням було нікому.

Наразі усім трьом учасницям інкримінують кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 127 ККУ (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом мучення з метою примусити потерпілу вчинити дії, що суперечать її волі, за попередньою змовою групою осіб). За таке правопорушення дівчинам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років.

(Еще нет голосов, оставьте первым)