Суд заарештував вінницького поліціянта, котрий підозрюється у побитті соратника Гриценко

Вінницькому поліцейському Сергію Пивовару доведеться провести за гратами 60 діб.

Вінницький апеляційний суд задовольнив клопотання про перегляд запобіжного заходу підозрюваному у перевищенні службових повноважень, що в підсумку призвело до смерті вінничанина О. Комарницького.

Як повідомляють в прес-службах прокуратури і ГУНП у Вінницькій області, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. До цього він перебував під домашнім арештом.

Нагадаємо, співробітник Київського відділення поліції Вінниці підозрюється в перевищенні службових повноважень. У червні він вступив в конфлікт з перехожим, в результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження. А через 12 діб, які він провів у комі, вінничанин помер в лікарні.

Відповідно до ч.3 ст.365 КК України підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Коли стало відомо про смерть однопартійця О. Комарницького глава «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і начальника Нацполіціі Сергія Князєва негайно звільнити керівництво поліції Вінницькій області. Про це глава партії написав у Facebook. Але в МВС прийняли більш зважене рішення.

24 червня в місто прибув глава Нацполіціі Сергій Князєв. Журналістам він розповів про попередні результати внутрішнього розслідування інциденту, який призвів до загибелі активіста, представника «Громадянської позиції» Комарницького. Четверо начальників поліції відсторонені, один звільнений.

За словами Князєва, начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос подав рапорт про звільнення з посади за власним бажанням. Його рапорт був задоволений. Також відсторонені на період вивчення ситуації начальник управління кадрового забезпечення обласного главку, начальник Київського відділення, його заступник по «криміналу», а також заступник начальника Вінницького відділу поліції.

Готуються документи на звільнення з посади і з лав Нацполіціі заступника керівника обласної поліції Сергія Сокиран. Виконувати обов’язки на цій посаді призначений Ігор Мандрикович, який раніше обіймав посаду керівника внутрішньої безпеки в регіоні.

Замість генерала Юрія Педос тимчасово виконувати обов’язки начальника доручили заступнику керівника ГУНП Руслану Морозу.

Олександра Комарницького близько півночі 11 червня штовхнув правоохоронець. Чоловік впав і отримав травми, каретою швидкої допомоги його доставили в реанімацію. Така версія поліції. Інцидент почався з того, що перехожому запропонували бути понятим – поліція затримала когось на вулиці зі зброєю. Комарницький відмовився – за версією поліції, в грубій формі. А дружина загиблого впевнена, що оперативник не штовхнув, а побив її чоловіка.

(Еще нет голосов, оставьте первым)