У Вінниці хочуть побудувати іще один міст, а котів визнати повноцінними жителями міста

Четвертому мосту у Вінниці бути. Під час чергової сесії Вінницької міської ради депутати одноголосно прийняли рішення про розробку детального плану території для будівництва шляхопроводу з вулиці Батозької до вулиці Шимка. Ідея проекту з’явилася ще в 2007 році. Цей міст дозволить розвантажити Вінницю та з’єднати Тяжилів із іншими частинами міста.

“Тому на сьогоднішній день нам необхідно завершити проектування цього мосту, зробити детальний план території. Нам необхідно вирішити всі юридичні питання пов’язані з користуванням земельними ділянками для того, щоб можна було повністю пройти експертизу щодо можливості будівництва цього мосту. А далі ми вже будемо шукати відповідний ресурс, щодо самого будівництва цього мосту”, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також одноголосно самоврядці проголосували за приєднання селища Десна до Вінниці. Бажання це зробити територіальна громада виявила ще у 2015році. У міській раді запевняють: такий крок дасть змогу значно покращити життя деснянців. І зміни вони відчують уже найближчим часом.

“В інфраструктурі, в соціальній сфері, тобто будуть перепідпорядковані заклади охорони здоров’я, школи, дитячі садки. Це будуть однозначно нові ремонти доріг, інфраструктурні ремонти, тобто для деснян – це однозначні плюси”, – зазначив директор Департаменту правової політики та якості ВМР Роман Бочевр.

А от питання визнання котів частиною екосистеми міста – викликало у депутатів дискусію. Тож міський голова Сегій Моргунов дав доручення детальніше його дослідити і, якщо буде на то потреба, внести додаткові зміни або доповнення до положення поводження з безпритульними тваринами, з урахуванням можливостей муніципального притулку, і на 2019 рік прийняти відповідне рішення.

(Еще нет голосов, оставьте первым)