У Вінниці продовжують утеплювати заклади освіти

У Вінниці в рамках програми термореновації продовжують роботи з утеплення дитячих садочків №26, 21, 23, 47, 52, 60, 75 та шкіл №1, 2, 10. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міської ради.

Як розповіли у департаменті капітального будівництва, наразі тривають роботи по термомодернізації дитячого садочка №26, що по вулиці Київській – це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його вперше за 60 років серйозно модернізують. Термін завершення робіт – осінь 2020 року. Наразі тут вже замінено вікна, влаштовано покрівлю і водовідлив з неї, утеплено горищне перекриття. Триває утеплення фасаду та цоколя будівлі, встановлюють вікна.

“У місті продовжується утеплення (термомодернізація) дитячих садочків та шкіл. Адже їхні будівлі зводились ще за радянських часів, в той час про енергоефективність не йшлось, та й старі будівельні матеріали та конструкції зношуються. Тому такі споруди мають значні тепловтрати. А роботи по термомодернізації, які проводяться зараз, виконуються комплексно. Утеплюють стіни, цоколь. Також утеплюють покрівлю. Замінюють старі вікна та двері. Ця робота дуже важлива, адже оптимальний температурний режим впливає на здоров’я дітей. Таким чином вінницькі школи й садочки стають сучасними, енергоефективними”, – розповідає начальник відділу технагляду та виробництва департаменту капітального будівництва Сергій Віннічук.

Нагадаємо, програма термореновації шкіл та садочків діє у Вінниці з 2015 року. Першим освітнім закладом, приміщення якого комплексно утеплили, була школа №25. Загалом за п’ять років у Вінниці модернізували будівлі 21 закладу освіти: 11 дитячих садочків та 10 шкіл. До кінця 2020 року планують провести такі роботи ще в 10 навчальних закладах: 7 садочків та 3 школи.

(Еще нет голосов, оставьте первым)