У Вінниці проведуть обстеження території будмайданчику задля підтвердження або спростування факту наявності поховання вояків Галицької Армії

Сьогодні, 21 травня, виконком Вінницької міської ради ухвалив рішення, яке зобов’язує організацію, що здійснює будівництво по вулиці Стрілецькій, 23, провести шурфування ґрунту та, у разі необхідності, виконати пошуково-ексгумаційні роботи.

У схваленому рішенні мова йде про земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України. Наразі на цій ділянці розпочалось будівництво багатоповерхового житлового будинку. Як розповідає власник землі, будівництво відбувається на місці господарських будівель колишнього військового шпиталю.

На думку істориків, майбутні інженерні комунікації можуть пролягти через земельну ділянку ймовірних місць поховання вояків Галицької Армії 1919-1920 років. Тож виконком міської ради вважає за необхідне на такій ділянці провести обстеження території задля підтвердження або спростування факту наявності поховань та вирішення подальшої долі будівництва.

Зазначається, що для фахового виконання цієї роботи мають залучити спеціалізовану меморіально-пошукову організацію та спеціалістів КП “Центр історії Вінниці”.

(Еще нет голосов, оставьте первым)