У Вінниці усі школи, ВНЗ та гуртки зачиняють на карантин. У дитячих садочках вводять особливий режим

У Вінниці всі школи, гуртки, заклади позашкільної освіти й школи естетичного виховання з 12 березня по 3 квітня закрили на карантин. Про це сьогодні, 11 березня, під час брифінгу заявив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Таке рішення 11 березня оголосила Вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Воно ґрунтується на рішенні Уряду про введення карантину у зв’язку з недопущенням поширення захворювання COVID-19.

За словами Владислава Скальського, Уряд вирішив діяти не реактивно, а проактивно. Усі заходи, які вирішено впроваджувати в Україні носитимуть профілактичний та попереджувальний характер.

З 12 березня до 3 квітня зупиняється навчальний процес в школах, дитячих садочках, а також вищих навчальних закладах. Також на 3 тижні обмежено проведення масових заходів: політичних, спортивних, культурних — в яких планується участь 200 і більше осіб. Спортивні заходи зможуть бути проведені лише за певних умов й без глядачів. Заклади дошкільної освіти перевели на особливий режим роботи. Тобто вони працюватимуть, але батькам рекомендують за можливості не водити дітей у дитячі садочки. Крім того, планують посилити стан контролю дітей під час приймання до садочка та категорично заборонити відвідування ДНЗ дітям та працівникам з ознаками ГРВІ.

(Еще нет голосов, оставьте первым)