У Вінниці відбувся «Ярмарок проектів»

У хабі «Місто змістів» 2 дні поспіль вінничани активно презентували власні ідеї на”Ярмарку проектів”.


Еко сад для здоров’я та розвитку дітей, зона відпочинку біля трамвайної зупинки “Медичний університет ім. Пирогова”, відкрита сцена на вул.  та літній амфітеатр на Вишенському озері  усе це та багато іншого може незабаром з’явитись у Вінниці завдяки конкурсу “Бюджет громадських ініціатив”.


Цього року на конкурс подано 67 великих та маленьких .

Автори презентують запропоновані у вигляді презентацій, фото та відео. Адже не усе можна вмістити на папері. Надалі  обговорюються з представниками мерії. Це відбувається задля отримання певних порад та можливості коригування.

Серед великих   реконструкція пішохідної та частково проїзної частини перехрестя від Довженка до Стеценка. Автором такого  являється приватний підприємець Андрій Чуб, котрий виріс у мікрорайоні Варшава та знає усі проблеми.

“Тротуарні частини проїзної зони абсолютно всі занедбані та зарослі. Людям доводиться ходити по проїзній частині, чим вони наражають себе на небезпеку та створюють аварійні ситуації для автомобілістів. Тому я вирішив, що  є доволі актуальним. У мене є велике бажання його втілити”, – розповідає Андрій.

На конкурс “Бюджет громадських ініціатив” хлопець подається вперше, тож його підтримують рідні, друзі та сусіди.

“На цій ділянці можна зробити дорожню розмітку, привести до ладу дорожнє покриття, встановити нормальне освітлення та декілька лавок для відпочинку”, – додає автор .

Також вінничани пропонують створити платформу ідей та розвитку у парку Дружби Народів. Планується, що творчий куточок просто неба має об’єднати мистецтво, культуру та громадську активність.

Ще одним із запропонованих  є реконструкція пішохідної зони на Максимовича, що включає встановлення поручнів та створення зручних умов для пересування людей на візках та матусь з колясками.


Як зазначає заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу  Володимир , цьогоріч  якісніші й вищого рівня підготовленості та спрямування на розвиток .

Запропоновані вінничанами ідеї вивчатимуть та коригуватимуть протягом двох місяців. І вже з 1 жовтня стане відомо, чиї саме  стануть реальністю.

Загалом на втілення  з міського бюджету виділено 7 мільйонів гривень.

(Еще нет голосов, оставьте первым)