У Вінниці вивчають досвід співпраці влади і громади представники з 17 областей України

У Вінниці шукають  шляхи  розвитку міста України. Зокрема, у взаємодії  влади та громади. На дводенний навчальний семінар приїхали представники 17-ти регіонів України. Для них підготували насичену програму: відвідини центру «Гаромнія»,  презентацію кращих практик «Бюджету громадських ініціатив», ознайомлення з роботою «Ситуаційного центру». Та перша локація, куди запросили гостей, – це NGO-hub – простір для взаємодії громадських організацій, міської ради та бізнесу. Секрети формування сильної громади  розкривав міський голова Сергій Моргунов.

“Це не робиться за 1 рік, і навіть за 5 років. Це кропітка робота і основний помічник тут може бути громадськість через навчання, спілкування з людьми. Два роки ми займалися створенням NGOхабу. Важливо, що тепер ми маємо майданчик для співпраці із громадськими організаціями. Якщо говорити про наше місто, то чимало громадських організацій приймають активну участь у житті міста”, –  зазначив Сергій Моргунов. 

Організувала захід Асоціація міст України. Впродовж року вона проводить 10 подібних заходів у різних містах України.

“Співпраця влади і громади у Вінниці – це одна з найкращих практик місцевого розвитку. Вінницький Хаб став одним із найкращих майданчиків для співпраці відповідального бізнесу, міської ради і активної громадськості. Сподіваємося, що учасники візьмуть для себе чимало корисно і втілять ідеї у своїх містах», – зазначила координатор з питань комунікацій АМУ Олександра Змієвець.

(Еще нет голосов, оставьте первым)