Ви забули, що у країні війна?

У нас йде війна, а на Донбасі зараз перманентне загострення. Вчора були достатньо серйозні обстріли, зокрема в Авдіївському напрямку. В “Л/ДНР” чоловікам призивного віку взагалі заборонили виїжджати із території. Це означає, що бойовики готуються до мобілізаційних дій.

На цьому тлі дуже небезпечним виглядає наказ Путіна про оголошення щодо мобілізації офіцерів запасу строком на 2 місяці, що є великим терміном.

Я спілкуюся із мешканцями з окупованих території і вони розповідають, що там закриваються не тільки шахти, а й підприємства і заводи. У людей, які займаються документацією підприємств, які знаходяться під російською юрисдикцією, відібрали документи і теж заборонили виїзд із окупованого Донбасу. Молоді хлопці налякані цієї забороною і дуже бояться потрапити в так зване ополчення чи у лави терористичних організацій. Тобто всередині теж йде нагнітання ситуації.

Буквально вчора з’явилася інформація, що РФ стягує свої війська. Ще торік були заплановані їхні великі навчання під назвою “Захід-2017”, які ось-ось скоро мають відбутися. На ці навчання збираються зігнати безпрецедентну кількість військ. Під час останнього військового конфлікту в Грузії, коли РФ відхапнулала частину території, ці бойові дії теж це проводили під виглядом навчань. Дуже часто навчання у РФ є прикриттям для перекидання великої кількості бойової техніки та особового складу.

Ситуація – стабільно-напружена, але наші збройні сили її контролюють. Знаю, що цієї ночі серед бойовиків були достатньо великі втрати. Точно є один загиблий, двоє знаходься при смерті і є чимало поранених. Тобто збройні сили дають бойовикам достойну відповідь.

Але маємо розуміти, що у нас іде війна і стягування особового складу і бойової техніки до наших кордонів нічого хорошого нам не принесе. Звісно, РФ не змогла вести проти України повномасштабну війну, бо не вистачало баз для проживання особового складу, не була пропрацьовано логістика, проведена достатня внутрішня мобілізація. Вибачте, Україна не маленька Чечня, а велика країна із достатньо потужним військовим потенціалом. Тому щоб провадити більш-менш успішні військові дії потрібна була підготовка. Першою компанію вони нас дестабілізували, але не вийшло, а зараз нам загрожують, що можуть розпочатися більш активні бойові дії.

Тому вони перекидають до Ростова різну військову техніку, ракети середньої дальності. У Криму збільшили кількість військової техніки та особового складу.

Тобто за ситуацією спостерігають і моніторять, і вона вкрай небезпечна.

(голосов: 1, в среднем: 5,00 из 5)