Вінницькі комунальники готуються до зими

Комунальні підприємства міста розпочали підготовку до нового опалювального сезону. Експерти житлово-комунального та енергетичного господарств вже обстежили підконтрольні їм об’єкти та визначили обсяги робіт. У 2019 році запланували відремонтувати більше 40 котелень, 2 ТЕЦ, близько 300  теплових пунктів та замінити 4 кілометри тепломереж і майже стільки ж водопровідних труб. Наразі займаються благоустроєм територій, на яких роботи завершились.  Запланували цього року й ремонти покрівель, скління вікон, заміну  інженерних мереж та утеплення фасадів будинків. Скільки і чого треба підраховували управляючі компанії разом з мешканцями.

“На капітальний ремонт житлового фонду бюджетом Вінницької ОТГ передбачено 37 млн. грн.. Важливим є співфінансування мешканців при проведенні капітального ремонту. Це дає можливість виконати додаткові обсяги капітального ремонту”, – зазначив під час засідання виконавчого комітету ВМР директор департаменту житлового господарства Григорій Пурдик.

Однак,  підготовка до нового опалювального сезону під загрозою. Адже вінничани продовжують накопичувати борги за тепло та гарячу воду. За спожиті у березні послуги розрахувались менше ніж на 50%. За попередні ж періоди – винні тепловикам понад 110 мільйонів гривень. У “Вінницяміськтеплоенерго” просять містян терміново розрахуватись. Інакше перейдуть від вмовлянь до жорстких санкцій: накладання арешту на майно та заборона виїзду закордон. Як альтернативу, пропонують споживачам реструктуризувати борги.

(Еще нет голосов, оставьте первым)