Вінницьких ветеранів привітали з Днем Перемоги соціальні працівники

На гостини до ветеранів напередодні Дня Перемоги над нацизмом ходили представники міського територіального центру соціального обслуговування. Вітали учасників та інвалідів війни зі святом. Серед тих, до кого навідались із подарунками – Ігор Хмель. Його війна застала у 18 років. Закінчивши школу шифрувальників він потрапив до 17-го козачого корпусу. Побував на всіх українських фронтах, був поранений. Отримав медаль за бойові заслуги, а ще орден Великої вітчизняної війни І ступеня – за знешкодження диверсійної групи. В свої 95 Ігор Хмель має гарну пам’ять, щиро радіє, коли його навідують, а Україні бажає лише мирного неба.

Навідались і до Валентини Богоявленської. Вона у свої 12 років пережила блокаду  Ленінграда.  Жінка пам’ятає страшні кадри, коли тіла людей лежали просто на вулицях, їх не прибирали, адже не було куди вивозити. А жителям міста доводилось голодувати.

“Отримали 125 грамів хліба. Життя було дуже важким, по карточках навіть не давали їжу. Тому що всі склади, які були у Ленінграді  в першв дні разбомбили”, – розповідає Валентина Богоявленська.

Піклуватись про таких людей – це обов’язок працівників  терцентру і за підтримки підприємців напередодні Дня Перемоги вони мають змогу відвіати більше 40 ветеранів.  Серед подарунків побутова хімія та препарати для підтримки здоров’я. Тим ветеранам, які перебувають у лікарнях усе передадуть через соцслужби.

(Еще нет голосов, оставьте первым)