Виробництво зброї в Україні погодились профінансувати дві країни: що відомо

В Україні є ініціатива «Зброярі» / скріншот

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін повідомив, що Данія і Канада погодились виділити кошти на виробництво зброї безпосередньо в Україні. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на Форумі оборонних індустрій Україна-ЄС.     

«Головна наша задача — знайти додаткове фінансування для Сил оборони України. Моя задача — отримати це фінансування на виробництво в Україні, оскільки ми вже спроможні. У нас є додаткові незаконтрактовані спроможності. Ми хочемо, щоб вони були профінансовані за рахунок європейських коштів», — наголосив Камишін.

Міністр розповів, що в Україні є ініціатива «Зброярі», і вже дві закордонні країни зголосилися профінансувати виробництво в Україні: «Це — Данія і Канада. І ми шукаємо додаткові кошти сьогодні для того, щоби виробляти більше в Україні».

Відео дня

Камишін пояснив, що іноземні партнери можуть виділити кошти на виробництво в Україні, починаючи від бронетехніки, закінчуючи системами безпілотних, літальних і наземних комплексів. 

«І сьогодні усі ці речі можна виробляти в Україні у більшому об’ємі, і це найшвидший і найправильніший спосіб як допомогти нашим Силам оборони», — додав міністр.

Також він акцентував, що Україна повинна боротися за кошти, які можуть надійти від заарештованих російських активів: «Мова йде про мілярди євро».

Як повідомляв УНІАН, віце-президент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликав європейські країни купувати зброю для Збройних сил України в українських виробників оборонної промисловості:

«Ми повинні структурно нарощувати наші промислові оборонні потужності. Це є ключовим у такій довгій війні на виснаження як ця».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *