У березні РФ майже 2000 разів обстріляла прикордоння Сумщини, Харківщини і Чернігівщини — Демченко

З початку березня ворог здійснив близько 2 тисяч обстрілів прикордонних територій Сумщини, Харківщини та Чернігівщини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Кордон з країною-агресором досить непростий, і в першу чергу через обстріли, які здійснює Росія щоденно, завдаючи удари і по Сумській області, і по Чернігівській, і по Харківській. Лише з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано разом з іншими складовими Сил оборони близько 2 тисяч обстрілів, які здійснила Росія, застосовуючи різноманітне озброєння. І найбільше обстрілів припадає на Харківщину і Сумщину", — сказав Демченко.

Крім цього, за його словами, ДПСУ і Сили оборони продовжують фіксувати спроби заходу ворожих ДРГ на територію України. Найбільше таких випадків стосувалося Сумського напрямку.

"Кілька днів тому одразу три ворожі ДРГ були викриті на різних напрямках по Сумщині. І викривалися вони спільно усіма складовими Сил оборони. Для викриття ворожих ДРГ також застосовуються і технічні засоби, зокрема безпілотники. Близько тижня тому також фіксувалися спроби заходу ДРГ по Сумщині, і по ній одразу відкривався вогонь", — додав речник ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області 16 березня прикордонники спільно з бійцями інших складових Сил оборони зупинили намагання трьох ворожих диверсійно-розвідувальних груп пробратися вглиб України.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *