У Дніпрі судитимуть курсантку, яка ошукала дівчину із сайту знайомств на ₴ 800 тисяч

Працівники ДБР у взаємодії з Департаментом кіберполіції завершили досудове розслідування стосовно колишньої курсантки одного з правоохоронних вишів Дніпропетровщини, яка ошукала мешканку Дніпра на понад 800 тис грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідування.

“До спеціалізованого вишу дівчина вступила у 2020 році. На другому курсі вона зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим іменем, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній з соціальних мереж. Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця, а також періодично спілкуватися телефоном”, — йдеться в повідомленні.

Для того, аби голос «залицяльника» не видав обману, курсантка в телефонних розмовах пояснювала, що у дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє.

Згодом «залицяльник» написав, що потрапив до армії та перебуває у зоні бойових дій, пообіцяв періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю. Так званою племінницею, яка приносила подарунки, виявилася сама підозрювана.

В один з моментів «боєць» повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий обстріл і отримав серйозне бойове поранення, та почав просити гроші на операцію.

Також курсантка почала активно погрожувати потерпілій, коли та зволікала із грошима, обіцяла чималі проблеми.

Потерпіла позичила у знайомих та родичів понад 800 тисяч гривень та відправила їх на рахунок шахрайки.

Коли фігурантку викрили працівники ДБР, вона забрала документи із Дніпропетровського вишу та переїхала до столиці. Тут вона вступила до правоохоронної академії, щоправда, на цивільну посаду. Після оголошення їй підозри дівчину відрахували з навчального закладу.

Вона обвинувачується у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, та у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 189 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі затримали українку за підроблення документів на мільйони доларів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *