У Дніпрі затримали 16-річного агента РФ, який підпалив автівку військових

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Дніпрі 16-річного, юнака, який на замовлення РФ підпалив позашляховик Сил оборони у місті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Для вчинення серії підпалів військових автомобілів російська розвідка залучила 16-річного жителя обласного центру. Основною ціллю ворога були службові автомобілі Сил оборони, які залучені до виконання бойових завдань на передовій», — ідеться у повідомленні.

Як зазначили у СБУ, у поле зору агресора юнак потрапив, коли шукав «легких грошей» у Телеграм-каналах.

Наприкінці липня цього року на дніпрянина дистанційно вийшов представник спецслужби РФ та запропонував йому співпрацю в обмін на швидкий заробіток.

За інструкцією російських загарбників їхній агент вдягнув балаклаву та вночі провів дорозвідку поблизу місць паркування автомобілів українських захисників.

У ході розвідувальної вилазки фігурант виявив три потенційних цілі та сфотографував їх для погодження зі своїм російським куратором.

Після сигналу з РФ юнак прибув у темний час доби на паркомісце одного з військових позашляховиків та підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші.

Далі зловмисник відзняв відео займання на камеру власного телефону для звітності перед агресором.

У Дніпрі затримали 16-річного агента РФ, який підпалив автівку військових

Надалі загарбники планували використати ці медіафайли для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність антиукраїнського підпілля у прифронтовому місті.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта і затримали його.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучили мобільний телефон та одяг із доказами злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

Зловмиснику обрали запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Попри юний вік фігуранта, йому загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ у результаті комплексних заходів у столиці затримала резидентку російського ГРУ, яка координувала дії виконавців підпалів автомобілів Сил оборони в Україні.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *