У США пояснили, чому не захищають небо України так, як Ізраїлю

У США пояснили, чому не допомагають Україні збивати російські ракети / фото УНІАН, Олександр Синиця

У США пояснили причину, через яку не допомагають Україні збивати російські ракети і дрони, як вони зробили це з іранськими, які летіли на Ізраїль.

Як сказав представник Державного департаменту США Метью Міллер, уся річ у тім, що американо-ізраїльські та американо-українські відносини «абсолютно різні».

Американський чиновник зазначив, що розуміє слова українського президента Володимира Зеленського про те, що союзники збивали іранські ракети і дрони над Ізраїлем, але бояться робити те саме в Україні. Він прокоментував, що президент «будь-якої країни, яка зазнає таких нападів, шукатиме будь-який спосіб захистити свій народ».

Відео дня

Однак, Міллер заявив, що у США «абсолютно різні відносини з Україною та Ізраїлем».

«У нас десятиліття партнерства з Ізраїлем у сфері безпеки, де ми надаємо їм пряму військову допомогу… протягом десятиліть. Ми маємо тривалі, широкі зв’язки між нашими та ізраїльськими військовими, які тривають десятиліттями, а не тільки протягом двох років конфлікту», — зазначив Міллер.

Він зазначив, що Ізраїль є основним союзником США поза НАТО, а Україна перебуває в іншому становищі.

Міллер сказав, що США надають Україні обладнання для захисту неба, зокрема системи Patriot. Він підкреслив, що США не мають наміру вступати в «прямий збройний конфлікт із РФ».

«Ми не перебуваємо у збройному конфлікті з РФ, що вимагало б від американських літаків патрулювати небо над Україною і відповідати на російські атаки. І ми не збираємося вступати в прямий збройний конфлікт», — сказав Міллер.

Допомога США Україні

13 лютого Сенат підтримав пакетний проєкт закону, яким передбачено надання фінансової допомоги Україні, Тайваню, а також Ізраїлю на загальну суму $95 млрд. Станом на середину квітня документ так і не підтримали в Палаті представників. У Білому домі вже не раз закликали схвалити документ.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *