У Зеленського заявили, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги

План перемоги складається з військової та дипломатичної частин / фото ua.depositphotos.com

План перемоги України, який президент Володимир Зеленський презентує у Сполучених Штатах Америки, містить чітке бачення кроків, які необхідно зробити для забезпечення справедливого й тривалого миру.

Запрошення України до НАТО є частиною цього Плану перемоги. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку. 

Він наголосив, що План перемоги складається з військової та дипломатичної частин.

Відео дня

«Ми повинні мати перевагу на полі бою, щоб змусити Путіна припинити бойові дії. Ми дуже стараємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху ми повернули війну в Росію», – сказав він.

Єрмак зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення Україна наростила виробництво зброї в шість разів. Однак нам усе ще не вистачає ресурсів, технологій і часу, щоб виготовляти все необхідне.

Керівник ОП закликав союзників збільшити й пришвидшити доправлення пакетів військової допомоги, наголосивши:

«Засоби протиповітряної оборони, безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби, далекобійні системи та артилерійські снаряди – у нашому пріоритетному списку».

В межах дискусії Єрмак окреслив перспективи щодо проведення другого Саміту миру й попередньої підготовчої роботи, яка передбачає серію тематичних конференцій за кожним із пунктів Формули миру 

Він зазначив, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги, і закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку Росії.

Візит Зеленського у США — деталі

Як повідомляв УНІАН, Зеленський перебуває з візитом у США. Глава держави виступить на Генеральній Асамблеї ООН. Глава держави зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом і представить йому План перемоги. Глава Української держави розраховує обговорити деталі цього Плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України заради свободи.

Напередодні свого візиту до Штатів Зеленський заявив, що графік Плану перемоги розрахований на схвалення швидких рішень союзниками України у жовтні-грудні. Президент України дуже сподівається, що Байден підтримає цей план.

«Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів. План розрахований на рішення, які повинні статися, починаючи з жовтня до грудня місяця, і не затягувати ці процеси. Ми б дуже так хотіли. Тоді ми вважаємо, що план спрацює», — наголосив Зеленський. Глава держави уточнив, що це йдеться про графік початку підтримки плану перемоги.

Український лідер також наголошував, що прагне дізнатися про бачення завершення війни від кандидата в президенти США Дональда Трампа. Сьогодні, 24 вересня, агентство Reuters написало, що зустріч Трампа і Зеленського поки не призначено.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *