Як у Вінниці пройшов 5-й фестиваль польової кухні

Цієї суботи, 29 червня, у Вінниці відбувся 5-ий фестиваль польової кухні. Він розмістився на площі перед водограєм у центральному парку.

Пиріжки з капустою, горохом та повидлом, вареники, смажений кабанчик, 140 літрів борщу та багато іншого – усе це просто неба готували  військові, місцеві ресторатори, громадські організації та навчальні заклади.

Тож вінничани та гості міста мали змогу скуштувати абсолютно всі страви. Для цього потрібно було придбати лише одну тарілку вартістю 50 гривень. Адже головною метою фестивалю є збір коштів, що йтимуть на закупівлю медичних рюкзаків для бійців.

У підсумку назбирали близько 27 з половиною тисяч гривень. Цих коштів вистачить на придбання двох таких рюкзаків.

Крім того, військові на площі демонстрували військову техніку та зброю, з якою можна було зробити фото на згадку. Також можна було підтримати бійців морально, обвівши свою долонь на великому полотні з назвою “Повертайтесь живими” та вписавши слова підтримки.

Нагадаємо, що Фестиваль присвячений  пам’яті нашого земляка Тараса Сича. У 2014 році, одразу після Майдану, він пішов на війну, де служив кухарем у батальйоні “Київська Русь”. А у 2015 році  загинув від кулі, що влучила, коли він готував бійцям обід.

(Еще нет голосов, оставьте первым)