Якою буде вулиця Замостянська після реконструкції

Майже кілометр сучасного проспекту, вимощеного бруківкою, з зеленими зонами, освітленням, модерновими лавочками. Такою буде вулиця Замостянська після реконструкції. Нині ж тут потрісканий асфальт, старезні лавки та урни.

Частину вулиці вже підготували до зовнішніх робіт. Ще на одній ділянці готують територію до монтажу комунікацій.

“Облаштуємо зливову каналізацію, зараз встановлюються труби діаметром 800, а також передбачена заміна водогону діаметром 100 від центральної частини Замостянської. Крім того тут передбачено влаштування трамвайних колій – оксамитовий шлях”, – розповідає директор департаменту комунального господарства і благострою ВМР Володимир Ніценко.

Замість старих лип, яким вже більше 40 років, посадять два види сакур та граби. Загалом  буде на 36% більше дерев ніж є зараз.  Перш ніж зрізати  старі  насадження незалежні експерти зробили висновок, що зеленітимуть вони ще максимум три роки, далі перетворяться на сухостій. Незадовільний стан підтверджено документально.

Подбали проектанти про зручні з’їзди для людей з інвалідністю, турнікети, та сучасні посадкові павільйони. Будуть облаштовані також місця для парковки автомобілів.  Загалом першу чергу реконструкції планують завершити у 2018 році, а другу  у 2019.

(голосов: 1, в среднем: 5,00 из 5)