Карасьов: Справа проти Ляшка додасть йому рейтингів та викристалізує його опозиційність

Справа проти Ляшка додасть йому рейтингів та викристалізує його опозиційність. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, додавши, що звинувачення в корупції можуть не підтвердитися, а збільшений рейтинг залишиться, повідомляє Политрада.

“Ляшко – класичний електоральний політик із високим президентським рейтингом, тому будь яка справа, в тому числі й звинувачення в корупції, можуть позитивно впливати на його рейтинг. А враховуючи той факт, як саме він підійшов до даного процесу, можемо сказати, що свої політичні бали він точно отримає” – вважає політолог.

“Будь яка контраверсійність із чинною владою чи правоохоронними органами, додасть Ляшку у рейтингу та надасть потрібної опозиційної палітри. Адже у час умовних канікул, він звучить чи не найголосніше, демонструючи постійну участь в політичних та навколополітичних питаннях. Що не може не подобатися виборцю” – вважає Карасьов.

Також експерт зауважує, що: “лідеру фракції Радикальної партії не варто було переходити на особисті моменти та ображати Холодницького персонально, підкреслюючи певні людські риси. В той же час, і очільнику САП, варто було обрати дещо іншу стратегію поведінки та не переходити на медійну площину. В якій Ляшкові немає рівних. А все ж таки, варто було зусередитись на доказовій базі і говорити виключно мовою фактів.” – підкреслює експерт.

На завершення, Карасьов додав, що “це не проблема Ляшка чи Холодницького, а швидше низькі рейтинги довіри до антикорупційних органів, судів та прокуратури в цілому – що дозволяє політикам вести себе настільки вільно. Хоча, в чесному та об’єктивному слідстві зацікавлені обидві сторони, точно так само, як і в рості довіри серед населення до вище зазначених органів”.

(Еще нет голосов, оставьте первым)