Зеленський анонсував важливу угоду з Євросоюзом

Зеленський прибув до Брюсселя / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський перебуває в Брюсселі, де має бути підписано одразу три безпекові угоди, одна з яких — із Європейським Союзом загалом.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що цими днями Україна розпочала фактичні переговори щодо членства в ЄС. «Сьогодні я в Брюсселі, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради та подякувати всім лідерам Європи за єдність і за підтвердження незворотності нашого європейського курсу», — заявив він.

Зеленський повідомив, що зустрінеться з очільниками ЄС і держав-членів, проведе двосторонні переговори. Він додав, що кожен крок — заради наближення нашої історичної мети — миру та процвітання у спільному європейському домі.

Відео дня

«Ми підпишемо одразу три безпекові угоди, одна з яких — із Європейським Союзом загалом. Вона вперше закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку попри будь-які інституційні зміни всередині», — наголосив президент.

Вступ України до ЄС

Як повідомляв УНІАН, 25 червня глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про початок переговорів про вступ з Україною та Молдовою. За її словами, ми перебуваємо на порозі трансформаційного моменту.

Того ж дня у своєму відеозверненні Зеленський зауважив, що Україна обов’язково стане повноправним членом Європейського союзу. Тепер справа за спільною технічною роботою, адаптації української системи до ЄС та політичною волею Європи. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *