Зеленський підпише угоду щодо безпеки України ще з однією країною, — El Pais

оновлено

Володимир Зеленський має скоро підписали важливий документ з очільником іспанського уряду, дізналися журналісти / скріншот

Президент Володимир Зеленський скоро відвідає ще одну європейську країну, щоб підписати угоду щодо безпеки України.

Український лідер найближчими днями відвідає столицю Іспанії Мадрид, щоб підписати двосторонню безпекову угоду між іспанською державою та Україною, пише El Pais, посилаючись на джерела. За відомостями видання, Зеленський має підписати документ з прем’єром Іспанії Педро Санчесом.

Переговори щодо підписання угоди нібито стартували на початку березня. Видання з’ясувало, що угода буде така ж сама, як і ті, що Київ вже підписав з Данією, Італією, Німеччиною, Францією, Великобританією та Канадою.

Відео дня

Журналісти додали, що завдяки цьому документу має бути забезпечена передбачуваність та стабільність військової підтримки України з боку Іспанії, у тому числі постачань озброєння й підготовки воїнів.

Важливі новини України — сьогодні це варто прочитати

11 травня видання Welt писало, що не пізніше початку липня Європейський Союз хоче надати нашій державі гарантії щодо безпеки. Журналісти дізналися від джерел, що посли 27 держав-членів Євросоюзу нещодавно погодили текст документа, і його зараз обговорюють український уряд та Європейська служба зовнішніх справ.

Крім того, повідомлялося, що йдуть переговори щодо надання Україні гарантій безпеки з боку влади США. На початку травня спікер Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі говорив, що українська сторона поки займається уточненням своїх потреб.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *