Зеленський вперше прибув до Ісландії: братиме участь у саміті нордичних лідерів

фото ОП

Президент Володимир Зеленський 28 жовтня уперше прибув до Ісландії з робочим візитом.

Деталі: Зеленський підтвердив, що візьме участь у четвертому саміті Україна – Північна Європа, проведе двосторонні переговори з учасниками саміту: прем’єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції, – а також зустрінеться з ісландською президенткою і парламентарями.

«Говоритимемо про підтримку «плану перемоги» та про питання, у яких наша співпраця може бути найбільш результативною: фінансування українського виробництва зброї та далекобійних засобів, підготовка до зими, морська безпека, обмеження російського тіньового флоту, оборонна підтримка, підготовка та оснащення українських воїнів», – перелічив глава держави.

Він також подякував країнам Північної Європи за підтримку і відзначив ефективність багатостороннього формату співпраці з ними.

Загалом у саміті нордичних лідерів візьмуть участь майже 90 людей – прем’єр-міністри, міністри закордонних справ та члени парламенту, а також запрошені гості.

Що передувало: Нещодавно стало відомо, що Україна запропонувала північноєвропейським державам приєднатися до проєкту «Північна бригада». В межах ініціативи кожній країні Північної Європи пропонують підготувати та озброїти по українському батальйону. 

Читайте також детально про допомогу Північної Європи Україні — Союзник України, що виграв від війни: чому Норвегія допомагає ЗСУ багато, але недостатньо

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *