Десять простих завдань для нових політиків

А тепер серйозно про політиків і ІТ.

Шановні політики, забудьте це слово. І вам не доведеться своє айк’ю напружувати й нам спокійніше буде.

Є багато інших реально важливих проблем, які вам вирішити цілком під силу.

1. Спростіть візовий режим з усім світом. Дайте можливість іноземцям отримувати електронну візу. Те, що відбувається зараз – це знущання.

2. Скасуйте прописку. Ми живемо у 2019 році, а кріпацтво насправді скасовували дуже і дуже давно.

3. Приберіть МАФи й рекламу. Ну, серйозно, просто візьміть і приберіть. Ну і заодно можна і метрополітен почистити.

4. Зробіть так, щоб в кожному маленькому місті був свій “відкритий простір” – місце, де могли б збиратись/працювати/відпочивати активні громадяни, хай навіть невелика кількість. Невже це так важко?

5. Відкрийте мапу з нанесеними спортивними полями (футбольними, баскетбольними) і переконайтесь, що з будь-якого куточку можна пішки добратись до поля максимум за 15 хв. Є сліпі зони? Там мають бути спортивні поля. Нехай навіть за гроші, але мають бути.

6. Зробіть так, щоб по смузі для міського транспорту їздив лише міський транспорт. Я розумію, що багато прошу, але все-таки.

7. Зробіть єдиний квиток. Не електронний, а єдиний. Опис того, в чому різниця між цими словами, можу відправити в лічку.

8. Побудуйте новий музей. Або публічну бібліотеку. Такий, щоб не було соромно і було бажання туди ходити і звати друзів.

9. Зробіть Поділ історичним центром. Київ – єдина столиця світу, де я був (~20 країн), де історичний центр – це клоака. Це вже складніше, я знаю, але дуже хочеться.

10. Не чіпайте ІТ, це складно.

Я спеціально не згадую легалізацію проституції та медичного канабісу, штучний інтелект, ринок землі, пенсійну, освітню, медичну реформу, величезну кількість непотрібних законів – це складно. Реально складно. Для цього потрібно розбиратись в економіці, географії, історії, міжнародному праві та політиці, знати хоча б 1-2 іноземні мови, мати Ph.D./MBA, бажано університету західніше Чопа, мати критичне й аналітичне мислення, розумітись на трендах. Воно вам треба?

Є багато інших важливих і порівняно простих завдань. Спочатку треба навчитись мости ремонтувати, а потім можна і до гіперлупів приступати.

І не треба вам те ІТ. І без вас все там буде добре. А з вами – не факт.

(Еще нет голосов, оставьте первым)