У Вінниці для отримання консультації лікаря проходити тестування на COVID-19 не потрібно

Вінничани не повинні проходити тестування на COVID-19 задля отримання амбулаторної консультації лікаря у медичному закладі. Про це сьогодні, 3 липня, під час брифінгу повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Також мер зазначив, що тестування передбачене лише у разі госпіталізації пацієнта до медичного закладу.

За його словами, “вузькі” спеціалісти приймають за електронним направленням від сімейного лікаря. У разі необхідності консультування у декількох фахівців створюються окремі направлення згідно з вимогами Національної служби здоров’я. Після чого необхідно зробити попередній запис на  до фахівця будь-яким зручним способом (через сімейного лікаря, самостійно телефоном чи в електронному режимі) та прийти на консультацію у зазначений час.

“У всіх наших міських комунальних закладах первинного і вторинного рівнів консультують без будь-яких тестів на коронавірус. Єдина вимога – якщо людина госпіталізується до лікарні, то тоді потрібно пройти ПЛР-тестування. Я звертаюся до вінничан, якщо в когось є факти якогось “самоуправства”, якщо будь-хто із медиків чи то в амбулаторії сімейного лікаря, або в лікарні вимагає: “хочете прийти на  – то повинні здати ПЛР-тест”, – прошу одразу повідомляти про це на “Цілодобову варту” за номером 15-60, або ж мені особисто на мою сторінку у Facebook. І ми будемо жорстко на це реагувати”, – зазначив Моргунов.

(Еще нет голосов, оставьте первым)