У Вінниці скоротять маршрут муніципального автобуса №19 та збільшать кількість його рейсів

Сьогодні, 3 липня, під час брифінгу вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив про те, що працівники Вінницької транспортної компанії переглянуть протяжність маршруту муніципального автобуса №19 “Вінницькі Хутори – Вишенька”. Він зауважив, що маршрут планують скоротити, але натомість збільшать кількість рейсів автобусів.

“Скоріш за все, муніципальний автобус №19 не буде їхати у мікрорайон Вишенька. Тривалість поїздки туди з Вінницьких Хуторів займає 50 хвилин. Кінцева зупинка буде на вулиці Нансена, така поїздка займе лише 26 хвилин і якщо люди користуватимуться електронним квитком, то й пересадку можна буде здійснити безкоштовно”, – розповів міський голова.

Зазначається, що збільшення кількості рейсів внаслідок зменшення їхньої протяжності – це єдиний варіант, який забезпечить людям безперешкодний доїзд з Вінницьких хуторів.

Наразі ж Вінницька транспортна компанія в повному обсязі випускає увесь муніципальний транспорт на дороги міста. Так, щодня на лініях курсують 131 тролейбус, 74 трамваї та 60 автобусів.

Також Сергій Моргунов зауважив, що ще до пандемії коронавірусу, у міському бюджеті були закладені гроші на придбання десяти додаткових автобусів. Однак через нові реалії від закупівлі нового муніципального транспорту довелося відмовитися.

“Ми вимушені відмовитися від цих планів через скорочення надходжень до міського бюджету”, – прокоментував він.

Крім того, мер міста звернувся до людей похилого віку з проханням зайвий раз не їздити у громадському транспорті, особливо у . Адже це убезпечить пенсіонерів від інфікування, а вінничани зможуть повноцінно користуватися транспортом.

“Ви найнезахищеніша вікова категорія людей, яка найбільше піддається інфікуванню на коронавірус. Я вас дуже прошу: не потрібно постійно їздити в транспорті у . В першу чергу ви наражаєте себе на небезпеку, а потім вже навколишніх. Розумійте, що з роками у людей слабне імунітет”, – підкреслив він.

(Еще нет голосов, оставьте первым)