У Вінниці з'явиться муніципальний велопрокат

Вже цього літа вінничани зможуть взяти велосипед в оренду. У місті створять муніципальну систему велопрокату. Для цього в різних куточках Вінниці встановлять 15 пунктів, кожен з яких матиме спеціальний термінал та 10 велостійок. Тут всі бажаючі зможуть зареєструватись та орендувати двоколісний. Термінали будуть обладнані сонячними панелями та батареями. Проект впроваджується міською радою за фінансування Швейцарського бюро співробітництва в Україні. На реалізацію програми місто отримало гранд на 180 тисяч євро. Сьогодні, 30 березня, на засіданні сесії міської ради депутати затвердили проект інвестиційного договору між Вінницькою міською радою, ТОВ «Некстбайк Україна» та КП «Вінницька транспортна компанія».

«Некстбайк – достатньо потужна німецька компанія, яка працює оператором велопрокату в 100 містах світу. В Україні вона з 2015 року працює у Львові і продемонструвала достатньо позитивний приклад своєї роботи. Найближчим часом повноцінний велопрокат буде і у Вінниці, і саме «Некстбайк» буде забезпечувати  велосипедами та розвивати велоінфраструктуру міста разом із нами», – зазначив під час сесії міський голова Сергій Моргунов. 

150 стійок для велосипедів Smart Docks та 15 терміналів Flat закуповують за кошти Швейцарського бюро співробітництва в Україні.  Згідно з інвестиційною угодою, ТОВ «Некстбайк Україна» передасть 120 велосипедів, які будуть використовуватись у прокаті. Муніципальний велопрокат стане частиною мережі громадського транспорту. Люди зможуть взяти велосипед в одному пункті та здати його в іншому, там, де це буде найзручніше. Термінали встановлять у різних куточках міста, щоб вінничанам та гостям міста було зручно користуватись цими послугами.

(Еще нет голосов, оставьте первым)