УДО: Столичні Позняки учора перекривали для кортежу прем'єра Молдови, для Зеленського дорожній рух не перекривають

Майя Санду

Позняки в Києві 11 липня перекривали для кортежу прем’єра Молдови Майї Санду, а не президента України Володимира Зеленського, повідомило Управління державної охорони.

Про це повідомили в Управлінні державної охорони України.

“Вчора ввечері, 11 липня, у зв’язку з забезпеченням безперешкодного проїзду до аеропорту автомобільного кортежу прем’єр-міністра Республіки Молдова Майї Санду, яка перебувала в Україні з робочим візитом, було тимчасово обмежено дорожній рух на окремих ділянках проспекту Петра Григоренка в Києві”, – заявили в УДО.

Політикам нової “зеленої” хвилі треба давати відсіч, щойно вони перетинатимуть межу – Пекар

У відомстві наголосили, що державна охорона надається главам іноземних країн, урядів, парламентів і міжнародних організацій відповідно до законодавства України.

Дорогу перекрили відповідно до указу президента від 3 жовтня 2006 року “Про впорядкування застосування тимчасових обмежень або заборони дорожнього руху під час проїзду даної особи, щодо якої здійснюється державна охорона” та керуючись безпековими вимогами Служби державної охорони Молдова.

В УДО зазначили, що для кортежу Зеленського дорожній рух не перекривають.

За словами Майї Санду, уряд Молдови хоче тісніше співпрацювати з Україною в економічному та енергетичному секторах.

“Ми прагнемо встановити постійний спільний контроль над кордоном, щоб захистити наші кордони від злочинності та контрабанди”, – також зазначила Прем’єр-міністр Республіки Молдова.

(Еще нет голосов, оставьте первым)