В Україну приїхав канцлер казначейства Британії (фото, відео)

Зеленський зустрівся з канцлером казначейства Великобританії Джеремі Гантом / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з канцлером казначейства Великобританії Джеремі Гантом.

Про це глава держави повідомив у Telegram. «Дякуємо за найбільший пакет оборонної допомоги від Великобританії на суму півмільярда фунтів стерлінгів», — наголосив Зеленський.

Також президент відзначив, що на зустрічі приділили особливу увагу санкційній політиці. «Важливо розширювати обмежувальні заходи проти Росії та унеможливлювати обхід санкцій», — заявив Зеленський.

Також глава держави подякував народу, уряду, прем’єр-міністру та парламенту Британії за підтримку України з перших днів російського вторгнення. «Високо цінуємо партнерство між нашими державами», — додав президент.

В Україну приїхав канцлер казначейства Британії (фото, відео)

фото president.gov.ua

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський відзначив рішення Великобританії збільшити фінансування оборонних потреб до 2,5% ВВП.

«Дякую вам за такий крок, за рішення, яке не лише сприятиме допомозі Україні надалі, а й посилить безпеку у Європі. Воно дуже важливе. Було б добре, якби й інші європейські держави збільшили свої видатки на оборону. Це б суттєво зміцнило обороноздатність Європи перед лицем імовірних викликів», – зауважив президент.

Зеленський також зазначив, що під час війни для нашої країни надзвичайно важлива фінансова підтримка економіки з боку Британії.

В Україну приїхав канцлер казначейства Британії

Допомога від Великобританії

Нещодавно Британія оголосила про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні. Зокрема, додаткове фінансування в розмірі 500 млн фунтів стерлінгів, завдяки якому військова допомога Британії Україні в цьому фінансовому році становитиме 3 мільярди фунтів стерлінгів, буде використане для швидкого доставлення терміново необхідних боєприпасів, засобів ППО, безпілотників та інженерної підтримки.

У цей пакет увійшли понад 1600 ударних і зенітних ракет, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow, понад 400 транспортних засобів, зокрема 160 захищених мобільних машин «Хаскі», 162 бронемашини і 78 всюдиходів, 60 катерів, зокрема морські рейдові судна і водолазні катери, а також морські гармати та інша допомога.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *