Вінницькі транспортники нагадали містянам, яким був перший вінницький тролейбус

Яким був перший вінницький тролейбус оригінальним способом вирішили нагадати містянам транспортники. Його зображення нанесли на проїзні квитки на лютий місяць. Адеже 18 лютого виповнюється 55 років з того моменту, як у місті з’явився тролейбусний рух.

Перший тролейбус, яий курсував вінницькими вулицями був МТБ-82. Його маршрут складав всього 5 зупинок: від тодішньої площі Жовтневої (нині – Центральний автовокзал), до зупинки “Рибзбут” – сьогодні це “Максима Шимка”.

“Щоб забезпечити довезення працівників вінницьких заводів до місця роботи. Тому що до цього вони туди йшли пішки, або їх вантажні машини первозили, або якісь автобуси. Це було незручно і місту треба було розвивати регулярне транспортне забезпечення між центром і цими промисловими кварталами”, – розповідає менеджер-екскурсовод Вінницького музею транспорту Олег Матюхов.

Іще один сюрприз чекатиме на вінничан 18 лютого. На лінію вийде раритетний тролейбус ЗІУ-5. Нагадаємо, його транспортники реставрували до 50-річчня вінницького тролейбусу. Ця модель прийшла на зміну МТБ-82.

(Еще нет голосов, оставьте первым)