У Вінниці добігає кінця будівництво нової дороги по вулиці Гонти

У Вінниці завершують роботи по будівництву двокілометрової дороги з тротуарами, велодоріжкою та сучасним освітленням. Загалом будівництво нової дороги по вулиці Гонти є досить важливим інфраструктурним проєктом для міста. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради. Сьогодні, 15 липня, міський голова Сергій Моргунов побував на об’єкті та поспілкувався з підрядником й працівниками.


“Дорога по вулиці Гонти дуже важлива для оптимізації руху транспорту в цьому районі. Вона з’єднала вулиці Київську та . Також, зробивши ще 200 метрів, з’єднаємо її з вулицею Енергетичною. Тобто, ця дорога розвантажить досить серйозний трафік в цьому районі. Роботи проводимо в комплексі, побудовано зливову каналізацію, тротуари, велодоріжки, освітлення”, – розповідає міський голова Сергій Моргунов.


Зазначається, що загальна довжина ділянки вулиці Гонти, на якій проводяться роботи, – понад 2 км. З них 1 км – це будівництво абсолютно нової дороги “з нуля”.


Нова дорога розвантажила шляхи, що ведуть до залізничного вокзалу, зокрема, проспект Коцюбинського, Київську, , що значно скоротить час проїзду з вул. Київської до залізничного вокзалу та Центрального ринку. Вантажний транспорт не буде дошкуляти мешканцям спальних районів. Також це один з факторів покращення екології.


Як розповів заступник директора департаменту комунального господарства та  міської ради Юрій Семенюк, для забезпечення водовідведення облаштована зливова каналізація. Випуск стоків передбачений в  відкриту зливову мережу, яка проходить поруч. Крім того, в рамках окремого проєкту на вулиці влаштовують сучасне зовнішнє освітлення, яке передбачає встановлення 84 світлодіодних світильників на металевих опорах.


“Якісна інфраструктура важлива для розвитку економіки. У цьому районі вже працює кілька нових заводів. Завдяки кращому транспортному сполученню інвестиційна привабливість району зростатиме, і це може позитивно вплинути на розвиток економіки міста. Тут є промислові зони, побудовано ряд підприємств та складських приміщень. Нова дорога активізує розвиток ділової активності в цьому районі, відповідно, будуть створюватись нові робочі місця”, – зазначив Сергій Моргунов.


Також міський голова розповів, що на будівництво дороги було направлено 37 млн грн.

“Половина цієї суми – це кошти міського бюджету, інша частина – кошти Дорожнього фонду по програмі місцевих доріг за підтримки обласної державної адміністрації та попереднього голови облдержадміністрації Владислава Скальського. Тому усі роботи ми закінчимо у цьому році”, – каже Сергій Моргунов.

(Еще нет голосов, оставьте первым)