1000 дерев висадять у вінницьких дворах

У Вінниці взялися за озеленення дворів. Тих, де минуло річ позрізали аварійні дерева.  До холодів на прибудинкових територіях мають висадити близько тисячі лип, кленів та каштанів. Саджанці закупили на  підприємстві, що уже півстоліття спеціалізується на їх вирощуванні. Садять дерева за спеціальною технологією.

“Рослина має бути висаджена в лунку до кореневої шийки, має бути засипана грунтом до мішковини. Мішковина – з природного матеріалу, який за 2-3 місяці повністю розклададається і стає добривом для цієї рослини”, – розповідає майстер по висадці рослин Сергій Кордюк.

На саджанці підприємство дає гарантію. Якщо не приживуться – їх замінять на нові. Рослини ж обирали спеціально такі, що добре ростуть у наших  кліматичних умовах.

“Ми закупили дерева, яким вже 6-8 років. Вони мають значну висоту, вони мають гарну крону, вони гарно приживаються і вже наступного року будуть милувати очі жителям прилеглих будинків”, – каже начальник відділу департаменту житлового господарства ВМР Павло Кедись.

(Еще нет голосов, оставьте первым)